【短片】【笑聞一分鐘】郭榮鏗加拿大「紀念」DQ一周年 網民寸爆:好多「戰友」還押緊喎!

//郭榮鏗講埋呢啲風涼話,係咪想做贈興界嘅KOL?//


11月11日除咗買嘢平之外,原來仲可以去紀念㗎?唔信睇吓公民黨前立法會議員郭榮鏗,佢喺去年11月11日同郭家麒、楊岳橋、以及會計界梁繼昌一齊被DQ,話咁快就一周年喇!


郭榮鏗喺社交網站度回顧佢一年前、4人被DQ日嘅帖文出嚟,無限婉惜咁話:「一年過去,香港和香港人都經歷翻天覆地的改變。我們只能抱緊初心,念念不忘,必有迴響。」唔係啩!你被DQ後,宣布退出政壇,靜雞雞跟手同一家大細遠走加拿大,同大家講初心、迴響?!唔提起以為你唔記得咗,DQ4人組入面,郭榮鏗嘅兩位前黨友,郭家麒、楊岳橋都係因為泛民「35+初選案」,涉違反顛覆國家政權罪被還押緊㗎喎!唔止佢哋,仲有好多被郭榮鏗煽動出嚟「抗爭」嘅「手足」都坐緊監,郭榮鏗而家講呢啲嚟刷存在感?唔怪之得有網民忍唔住提醒佢:


網民:你身邊好多戰友,已經坐咗超過半年了!


網民:楊岳橋&郭家麒,响監獄「念念不忘」你個逃犯喎


郭榮鏗都唔係第一次咁涼薄喇,早前郭家麒同楊岳橋分別過生日,郭榮鏗唔知攞景定贈興,喺度祝人生日快樂。大佬呀,佢哋兩個還押,點都唔夠你喺加拿大快樂啦。郭榮鏗既然講到咁掛住大家,咪返嚟香港,同「手足」及昔日戰友齊上齊落囉,唔係就咪再落井下石喇。


請Follow我們的YouTube頻道:https://bit.ly/2kgU8qg


下載我們的手機應用程式,收看第一手精彩內容:https://www.speakout.hk/app


瀏覽我們的IG:https://www.instagram.com/speakout_hk/?hl=zh-hk

18
好正
1
心心眼
11
好好笑
1
令人傷心
7
嬲爆

評論

  • +85298****49
    +85298****49
    1週前
    0 回應
    Excellent
    • +85298****49
      +85298****49
      2週前
      0 回應
      Excellent
      • 龙一吟
        龙一吟
        2週前
        0 回應
        郭榮鏗,仲發緊夢,香港人開始覺得香港好,冇左你班漢奸,香港真真正好,當然你地d餘党潛藏暗處待機重發,全香港人都留意並會举報你班責黑暴,清零係全香港人的目標,漢奸干政已不再,永遠不再,這才是翻天覆地的大修正,全香港人期待已久了!祝你年年差過往年,天上必给你應有之報應,狗賊!

        沒有更多評論

        沒有更多評論