【短片】【笑聞一分鐘】曾豪言情願入埋去坐 何俊仁還押即變殘?

//既然知道鐵窗生活咁難捱,希望何俊仁呢班反對派唔好再帶頭犯法,誤人子弟啦!//


民主黨前主席何俊仁本月17日於區域法院外稱:「我們失去自由主要是為了讓更多市民能夠和平有序發聲,行使其公民權利,我們絕對義無反顧。」


嗱嗱嗱,咩叫講就天下無敵,做就無能為力。睇吓民主黨前主席何俊仁就知啦。話說佢同黎智英等10人,被控前年10.1煽惑未經批准集結等罪,被法庭撤銷保釋而還押候判。佢嘅前黨友朱順雅前幾日去探監,話何俊仁囚禁係單人倉,瞓唔好、食唔夠、汗水不斷「洶湧」直流,仲話佢咩咩咩「面容頗為憔悴」喎!


之不過,早排何俊仁先豪言壯語話「成世人未食過阿公嘢、食阿公飯、着阿公衫,唔同佢客氣喇,今次使到佢盡」,仲話咩咩咩「獄中嘅佢,心靈係自由」,「情願自己入埋去坐監」。依家真係求仁得仁,做乜咁快就撐唔住?


翻查資料,今次係投身社運逾30年嘅何俊仁,首次身陷牢獄。反對派成日講到坐監好似讀書,報興趣班咁輕鬆,人生幾咁精彩,依家到自己承受,就即刻喊苦喊忽。點對得住獄中一班被佢哋煽動出嚟衝嘅手足呀?


請Follow我們的YouTube頻道:https://bit.ly/2kgU8qg


下載我們的手機應用程式,收看第一手精彩內容:https://www.speakout.hk/app


瀏覽我們的IG:https://www.instagram.com/speakout_hk/?hl=zh-hk

44
好正
9
心心眼
38
好好笑
5
令人傷心
6
嬲爆

評論

  • Happy21
    Happy21
    4月前
    0 回應
    :+1:
    • Happy21
      Happy21
      4月前
      0 回應
      :blush:
      • Happy21
        Happy21
        4月前
        0 回應
        Good

        沒有更多評論

        沒有更多評論