【短片】【笑聞一分鐘】忽然話願意走入中國 夏博義「跪低」有景轟?

「我們非常看好大灣區的發展,在我成為主席前,我亦代表大律師公會,到訪內地多次應該有五次,北京兩次、廣東一次、重慶一次、海南島一次,希望未來仍有更多」


嘩嘩嘩,呢番說話,唔睇樣仲以為係愛國者講嘅,但勢估唔到,竟然出自被指係「反華政客」嘅香港大律師公會主席夏博義。


是咁的,立法會司法及法律委員會早前開會,有議員要求大律師公會放低政治成見,問夏博義會唔會承諾,帶領公會成員返中國、返大灣區。點知夏博義一反常態,即刻𦧲飯應話願意喎!

 

嗱嗱嗱,過去夏博義係威係勢嘅,早年有份創立嘅「香港人權監察」組織,被揭曾收過「美國國家民主基金會」即是NED,一個專門資助反中亂港組織的金會,逾千萬捐款,夏博義不單止曾發文支持西藏自決,仲狂言要「修改港區國安法」,夏博義忽然「跪低,由反中變愛國,真係好可疑囉,係咪以為同過去政治立場割席就可以自保先?


請Follow我們的YouTube頻道:https://bit.ly/2kgU8qg


下載我們的手機應用程式,收看第一手精彩內容:https://www.speakout.hk/app


瀏覽我們的IG:https://www.instagram.com/speakout_hk/?hl=zh-hk

27
好正
7
心心眼
24
好好笑
5
令人傷心
7
嬲爆

評論

  • acp4711@yahoo.com.hk
    acp4711@yahoo.com.hk
    1月前
    0 回應
    good
    • 你的光榮,我的榮耀
      你的光榮,我的榮耀
      1月前
      0 回應
      未懺悔:imp:不可信
      • 龙一吟
        龙一吟
        1月前
        0 回應
        排隊,申請,待核!

        沒有更多評論

        沒有更多評論