【短片】【笑聞一分鐘】黃浩銘扮「坐監達人」教路、仲想生「黃絲兵團」搞社運?

//黃浩銘話想生個「黃絲兵團」搞社運,講到咁口響,唔好唔記得自己仲有案喺身,隨時踎監啵~//


攬炒派為咗刷存在感,真係可以去到好盡,就連「坐監」都要認叻爭第一,講緊邊個?咪就係社民連主席黃浩銘囉。是咁的,社民連五子中的岑子杰、梁國雄、吳文遠及陳皓桓,先後因為35+初選案及10.1遊行等不同案件還押監房或者入獄,剩返黃浩銘一個人暫時身處獄外。佢日前接受訪問,自恃曾三度入獄的經歷化身「坐監達人」,認晒叻咁話一早就向陳皓桓及岑子杰等「監獄初哥」,傳授所謂「監獄生活秘笈」喎。


哇哇哇,坐監經歷當做武林秘籍,攬炒派不嬲都係用呢啲歪理嚟荼毒青少年嘅喇。不過黃浩銘咁牙擦擦,點止得咁少啊。話說黃浩銘同太太去年12月新婚,牙斬斬話將來想生多啲小朋友,最好生返個「黃絲兵團」,等將來可以繼續「建設民主運動」喎!


黃浩銘咁大口氣,係咪唔記得自己身上仲揹着前年10.20九龍遊行案,被控「組織未經批准集結」及「參與未經批准集結」罪,將會喺今年8月審訊,分分鐘要「踎監」,點樣完成佢嘅開枝散葉組建「黃絲兵團」大計啊。到時「仔細老婆嫩」,見唔到,又照顧唔到,咁係一個負責任嘅男人應該做嘅嘢咩?


請Follow我們的YouTube頻道:https://bit.ly/2kgU8qg


下載我們的手機應用程式,收看第一手精彩內容:https://www.speakout.hk/app


瀏覽我們的IG:https://www.instagram.com/speakout_hk/?hl=zh-hk

8
好正
3
心心眼
6
好好笑
2
令人傷心
3
嬲爆

評論

  • +85290****65
    +85290****65
    2月前
    0 回應
    :rage:

    沒有更多評論

    沒有更多評論